BEN staat voor bijna-energieneutraal. Woningen die de BEN-principes volgen zijn dus erg duurzaam omdat ze weinig energie voor verwarming, ventilatie en warm water verbruiken. Sinds 2021 is BEN dé standaard voor nieuwbouwwoningen in Europa, waarbij de nodige energie wordt opgewekt uit groene energiebronnen. Ook ons nieuwbouwproject Campo Verde is een BEN-project, maar wat zijn nu precies de grootste voordelen van BEN-wonen? We sommen ze even voor je op.

1. Minder warmteverlies zorgt voor een lagere energiefactuur

Door de opgelegde EPB (Energieprestaties en Binnenklimaat) eisen waar een BEN-woning aan moet voldoen, zijn ze enorm energiezuinig. Er wordt gekeken naar verschillende parameters zoals ramen, dak, vloeren, energieprestatie, ventilatie etc. Wanneer aan al deze parameters wordt voldaan, leidt dit tot minder warmteverlies in de winter. En minder warmteverlies betekent uiteraard ook een lagere energiefactuur. Zeker gezien de alsmaar stijgende energieprijzen is dit een enorm voordeel dat je als particulier onmiddellijk in je portefeuille zal voelen!

2. Vermindering van de onroerende voorheffing

Voor een energiezuinige woning kan je vermindering krijgen op je onroerende voorheffing. De voorwaarden en het bijhorende bedrag worden bepaald door het E-peil vastgelegd in het energieprestatiecertificaat ‘EPC Bouw’. Bij de aankoop van een BEN-woning of -appartement van Campo Verde geniet je gedurende 5 jaar van een vermindering, afschaffing of kwijtschelding van de onroerende voorheffing.

3. Mogelijks extra voordelig krediet

Goed nieuws voor wie investeert in een energiezuinige woonst. Verschillende banken moedigen dit namelijk aan door een extra voordelig BEN-krediet aan te bieden. Vraag hierover zeker raad aan je bankier.

4. Milieuvriendelijk

Een BEN-project is milieuvriendelijk aangezien de benodigde energie uit groene energiebronnen wordt gehaald. Zo haalt Campo Verde zijn hernieuwbare energie uit zonnepanelen. We voorzien 3000 Watt Piek (WP) met een bijhorende omvormer per appartement en woning. Ook dit zal je als koper voelen in je portefeuille.

5. Grotere meerwaarde op lange termijn

Al deze voordelen bijeen gezien, heeft een BEN-woning naast ecologische ook enorme financiële troeven. Je betaalt minder aan energie en onroerende voorheffing, maakt kans op een voordelig krediet én je woonst of investering is op langere termijn meer waard!

Geïnteresseerd in een van onze BEN-woningen of -appartementen?

Aarzel niet en contacteer ons of vraag je brochure aan!