Het verlaagde btw-tarief van 6% voor de sloop- en heropbouw van een gebouw(woning/appartementsgebouw) wordt met één jaar verlengd. Dat besliste de federale regering onlangs naast het energieakkoord.

Wat houdt de maatregel in?

Wanneer een gezin hun woning wil slopen en heropbouwen kunnen ze na tot en met 31 december 2023 nog steeds genieten van het verlaagde btw-tarief van 6%. Deze regel zou normaal op het einde van 2022 aflopen, maar dat dreigde voor heel wat problemen te zorgen gezien de meeste sloopprojecten over een langere periode gespreid zijn. Indien de maatregel niet verlengd zou worden, bestond de kans dat mensen hun bouwplannen zouden opbergen gezien enkel de uitgevoerde werken binnen de gestelde periode aan 6% BTW kan gerekend worden.

Ook op ecologisch vlak is er een voordeel verbonden aan sloop- en heropbouw. Door deze maatregel beslissen heel wat mensen om hun woning sneller te vernieuwen. Door deze energiezuinige nieuwbouw zal dit voor de koper onmiddellijk voelbaar zijn in de portefeuille. En aangezien de energieprijzen momenteel heel erg hoog zijn, is dit natuurlijk mooi meegenomen in het financiële plaatje. De afbraak en heropbouw van woningen wordt hierdoor fiscaal dus heel wat aantrekkelijker. Lees erover in onze vorig blogbericht omtrent BEN woningen/appartementen. Wanneer je een woning of een appartement in ons project Campo Verde koopt, geniet je ook van het verlaagde btw-tarief van 6% én van de energiezuinigheid van het nieuwbouwproject.

Aarzel niet en contacteer ons of vraag je brochure aan!